sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Hups! No mennään sitten vaikka herkuttomalla.

Jotain tapahtui ja blogin kirjoittaminen jäi. Viime kuukausikin jäi. Jo heti ensimmäisen viikon jälkeen todettiin valheettoman olevan liian monimuotoinen haaste meille. Ehkä rehellisyys olisi mennyt helpostikkin, mutta sarkasmin määrä (etenkin jaanalla) oli niin holtitonta, että kokoajan piti korjailla sanomisiaan. "Joo tosi kiva paita.. Eiku siis toi on kyl aika ruma". Valheetonta oli myös niin vaikea määritellä ja tarkastella, että päätettiinkin pitää myöhästelemätön. Aloitettiin se joo, muttei jaksettu tänne blogin puolelle kirjoitella ja niinhän siinä kävi, ettei sitten loppujen lopuksi sitäkään tehty loppuun. On siis hyvin tärkeää tulla tänne kirjoittelemaan tai kaikki menee päin metsää.

Kuukausien järjestys on siis muuttunut. Uusi järjestys tulee tässä:
huhtikuu: herkuton
touko: telkkariton
kesä: kiroiluton
heinä: meikitön
elo: ostoton
syys: autoton
loka: lihaton
marras: rintaliivitön
joulu: sheivaamaton

JA NÄITÄ EI MUUTETA!!!!!!!

Nyt olisi sitten vuorossa herkuton. Maanantaina alkoi, koska siitäkin oli epäselvyyksiä. Emme voikkaan noudattaa meidän alunperin suunniteltua järjestelmää, koska ostoton tälle kuukaudelle olisi ollut kidutus. Ylioppilasjuhlamekot saattaisivat pompata esiin juuri tällä kriittisellä kuukaudella. Herkuton tuntui ihan järkevältä ja aikaan sopivalta. Sitten muistimme musikaali ensi-illan, jossa tarjoillaan jos jonkinmoista herkkua. Noh, enää ei kyllä varmasti peruta tätä muutosta, koska liika säätäminen tekee tästä vaikeampaa, epäselvempää ja tehottomampaa. Varmaan kaikki lukijamme (joita siis on tosi monta) ovat ihan samaa mieltä. Viime kuukauden säädön takia koko homma meinaa kaatua ja nyt on sitten vuoro nostella sitä pystyyn ja kokeilla josko tämä homma pysyisi kasassa.

Herkuton tulee olemaan itselleni ihan kamalan vaikea. Olen hyvin perso jäätelölle ja en tiedä miten selviän tämän viikon alle kuukauden ilman jäätelöä. Muut herkut on vähän helpompi välttää, koska niitä tulee harvemmin osteltua. Karkit ei tuota mitään ongelmaa, koska en ole oppinut hotkimaan tai edes ostamaan karrkipusseja. En muista milloin viimeksi olen ostanut karkkipussin ja syönyt sen kokonaan. Siitä nimittäin on jo aikaa.

Herkuttoman ongelma oli myös sen rajaaminen. Jaanalle esim. kala on suurta herkkua, vaikka kala on terveellistä. Pitäisikö meidän syödä yksi kokonainen kuukausi pelkkää pahaa ruokaa, ruokaa josta emme nauti millään tasolla? Kuulostaa aika julmalta ja jopa kidutukselta. Päätimme rajata herkuttoman näin:

-  ei leivoksia
- ei karkkia (salmiakki, suklaa, hedelmäkarkit, toffee yms.)
- ei jäätelöä
- ei sipsiä

Mutta saa syödä:
- pannaria ilman hilloo XD
- jugurttia
- rahkaa
- ruokaa

Ja pitää muistuttaa, että ollaan oltu herkuttomalla tämän kuun seitsämännestä päivästä lähtien! :-)

1 kommentti:

  1. Mie kans pidin herkkulakkoo laskiaisesta lähtien ja tarkotuksena oli jatkaa pääsiäiseen mut sit sille tapahtu jotain... xd mutta siis ongelma oli miulla kans tuo, että mikä on herkkua ja mikä ei. Ensin ajattelin, että kaikki napostelu on kiellettyä, mutta sit ajattelin, että kyllähän hedelmiä saa syödä... Toinen vaikee valinta oli se, saako roskaruokaa syödä. Ensin ajattelin, että ei, mutta köh, taisin kuitenki syödä... :D Tosiaan ois ihan kamalaa syödä vaan pahaa ruokaa kuukauden ajan, tai 40 päivän, niinku tää miun herkkulakko!

    VastaaPoista